Οι κόκκοι πράσινου καφέ είναι απλά οι κόκκοι του καφέ που δεν έχει καβουρδιστεί. Δηλαδή είναι οι κόκκοι του καφέ στην φυσική, ακατέργαστη μορφή τους. Οι κόκκοι του καφέ πρέπει να καβουρδιστούν για να πάρουν την ξεχωριστή γεύση και χρώμα που γνωρίζουμε και να μπορέσει να καταναλωθεί. Στην διάρκεια του καβουρδίσματος χάνουν ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ.

Πολλοί διατροφολόγοι και επιστήμονες της υγείας πιστεύουν πως το χλωρογενικό οξύ μπορεί να δώσει ώθηση στο χάσιμο του βάρους. Αυτός είναι ο λόγος που το εκχύλισμα απο κόκκους πράσινου καφέ είναι ένα βασικό συστατικό πολλών διατροφικών συμπληρωμάτων για το αδυνάτισμα.

Η κατανάλωση πράσινου καφέ ως ρόφημα είναι άγευστη και υπάρχουν αναφορές ότι έχουν αρκετά πικρή γεύση. Αυτός είναι ο λόγος που το εκχύλισμα πράσινου καφές χρησιμοποιείτε σε πολλά συμπληρώματα για να βοηθήσει στη επιτάχυνση της απώλειας βάρους.

Πως βοηθάει στο αδυνάτισμα ο πράσινος καφές

Το χλωρογενικό οξύ μειώνει την ποσότητα της γλυκόζης στο αίμα χρησιμοποιώντας την για ενέργεια. Ως αποτέλεσμα το σώμα πρέπει να κάψει το λίπος για ενέργεια μέσω της θερμογένεση που οδηγεί στη απώλεια βάρους. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το χλωρογενικό οξύ μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να διασπάσει το λίπος πιο γρήγορα.

Το εκχύλισμα πράσινου καφέ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των επιπέδων της ινσουλίνης το οποίο βελτιώνει το μεταβολισμό και βοηθάει στην διαχείριση του βάρους. Αυτό το κάνει ιδανικό για άτομα που προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος τους.

Άλλα οφέλη του πράσινου καφέ

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το πράσινο καφέ δρουν σαν ασπίδα κατά της επίδρασης του περιβάλλοντος και των βλαβερών ελευθέρων ριζών. Επίσης εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση.

Το χλωρογενικό οξύ που περιέχει το εκχύλισμα από κόκκους πράσινου καφέ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της υπέρτασης και να μειώσει τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων. Έχει αποδειχθεί ότι το χλωρογενικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2 που προκαλείτε κυρίως από τα πολλά περιττά κιλά και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το να προσέχετε όταν ψάχνετε για ένα καλό εκχύλισμα πράσινου καφέ

Υπάρχουν μερικές συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσετε όταν ψάχνετε για ένα συμπλήρωμα πράσινου καφέ.

Πρώτον πρέπει να ελέγξετε ότι το συμπλήρωμα περιέχει Svetol η GCA. Αυτό είναι το μοναδικά εκχυλίσματα για τα οποία έχει αποδειχθεί κλινικά ότι έχουν αποτέλεσμα. Επίσης η συγκέντρωση του χλωρογενικό οξύ πρέπει να είναι το λιγότερο 45%.

Οι συνιστώμενη δοσολογία είναι το λιγότερο 400mg τρεις φορές την ημέρα.

Το εκχύλισμα πράσινου καφέ είναι κατάλληλο για σχεδόν όλους. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από την χρήση του. Ωστόσο οι ειδικοί εισηγούνται να μην το χρησιμοποιήσετε εάν είστε έγκυος, θηλάζεται η κάτω των 16 ετών πρέπει να συμβουλευτούν κάποιο ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο συμπλήρωμα πράσινου καφέ.

Πόσο κιλά μπορεί να χάσετε με το πράσινο καφέ

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι με το πράσινο καφέ μπορεί να χάσετε από 0,5 έως 1 κιλό την εβδομάδα χωρίς μεγάλες αλλαγές στην διατροφή ή στον τρόπο ζωής.